Coaching

Coaching en behandeltraject voor kinderen en volwassenen

Coaching

Coaching is een vorm van begeleiding die gericht is om mensen in positieve zin te veranderen. Een coach begeleidt en ondersteunt je om resultaten te bereiken. Door persoonlijke begeleiding tijdens een traject verkrijgen mensen inzicht. Wat kan leiden tot succes, plezier en meer levensgeluk

Hoe ik werk? Tijdens het intakegesprek kijken we samen welke stappen we gaan nemen om je weer in je kracht te zetten. We stellen vast of je voldoende hebt aan 1 coaching sessie of dat we beter een coaching traject in kunnen zetten. 

Ik begin het gesprek met vragen als: waar loop je tegen aan? Waarover wil je meer inzicht? Waar heb je last van? Wat wil je anders? Wat wil je aanpakken, loslaten en anders vorm geven? Met deze antwoorden stel ik een behandelplan en coaching overeenkomst op, waar we, na je akkoord, mee aan de slag gaan. 

De insteek van de gesprekken die we samen hebben is dat ik je zelf-oplossend vermogen aanspreek. En je op deze manier motiveer om je eigen leven weer de goede richting op te sturen. Het verschil met reguliere hulpverleners is dat ik vooral kijk naar je gevoel. Wat er zit of bij bepaalde thema’s vrijkomt. Als je dit zelf kunt benoemen en accepteren, ben je al een hele goede stap op weg.

Mocht je het lastig vinden om binnen te zitten en te praten, dan kunnen we ook samen naar buiten gaan en al wandelend in gesprek zijn. Een fijne manier om, geholpen door de beweging en in de buitenlucht, tot inzichtelijke gesprekken te komen. 

Ook spreek ik tijdens de sessie(s) met je over je leef-, eet- en slaapgewoonten. Indien nodig zal ik je hierin adviseren. Alles staat in verbinding met elkaar. Weinig slaap zorgt er bijvoorbeeld voor dat je meer prikkelbaar bent. Je minder kan hebben. Het is dan belangrijk dat we je slaapgewoonte bekijken en aanpakken. Opdat je je fitter en energieker voelt. En de uitdagingen op je pad makkelijker aankan.

Het kan zijn dat ik je huiswerk meegeef. Uiteraard gaat dit in overleg met jou.

Het is logisch, maar ik wil het wél benadrukken: Uiteindelijk ben en blijf JIJ verantwoordelijk voor je leven en hoe je deze invult. Ik kan je alleen maar handvatten geven. Wat ik met alle liefde doe. 

Behandeltraject – voor kinderen en volwassenen

Voel je je gespannen en opgejaagd. Slaap je slecht en ben je onrustig. Voel je je uit balans. Zit je niet lekker in je vel. Heb je onverklaarbare pijntjes. Pieker je veel. En kom je er niet uit in de reguliere zorg, “het zit tussen je oren”, is wat je te horen krijgt. Dan is het tijd om een andere weg te gaan bewandelen en op een andere manier naar jouw klachten te laten kijken. Ik kan je daarbij helpen.

Voordat het behandeltraject begint start ik met een foto reading. De foto van jou of van je kind maakt mij duidelijk waar de pijnpunten liggen en hoe deze aan te pakken. Naar aanleiding van de fotoreading maak ik een behandelplan, wat ik samen met jou doorspreek tijdens het intakegesprek.

Tijdens het intakegesprek bespreken we samen uitgebreid wat nodig is om jou of je kind te helpen. Ik kan hiervoor meerdere methodes gebruiken. Denk aan methodes als een reading, coaching, diverse soorten healings, begeleide meditatie, oefeningen om te aarden, focussen, enzovoort

Of aanvullende methodes zoals Bach Bloesem remedies, adviseren van edelstenen, pendelen of oefeningen om thuis te doen. Ook kijk ik naar jouw leef-, eet- en slaapgewoonten en indien nodig zal ik hierin advies geven, die de behandeling ondersteunen.

Elke sessie beginnen we met een terugblik op de vorige sessie. Wat vond jij of je kind er van? Hoe voelde jij of je kind zich? Wat is er veranderd? Daarna kijken we wat de volgende stap is om te zetten. Het kan zijn dat ik het behandelplan aanpas aan ontstane omstandigheden.

Dit traject is zeer geschikt voor kinderen. Ik ga op mijn gevoel af, je kind hoeft dus weinig uit te leggen. Mijn doel is dat je kind zich weer fijn gaat voelen en voldoende vertrouwen krijgt in zichzelf.