Meditatie uurtje

Om de week is er in mijn praktijk een meditatie uurtje. Iedere keer werk ik met een wisselend thema. Het is mijn bedoeling dat deelnemers ontspannen naar huis gaan, met iets om over na te denken en/of mee aan de slag te gaan. 

Wat mediteren is? Simpel uitgelegd is mediteren een manier om te ontspannen door even afstand te nemen van je gedachten, gevoelens en de prikkels om je heen. Je leert luisteren naar jouw innerlijke wijsheid om zo onder andere je emoties en gedachten te sturen en minder stress te ervaren.

Ik begin met een ontspannende meditatie van ca. 5 tot 7 minuten. Daarna delen we kort onze ervaringen. Ik geef de betekenis van het thema van deze keer, lees een gedichtje(s) voor of vertel iets over dingen die met het thema te maken hebben. Ik stel vragen aan de deelnemers over het thema, wat dit voor hen betekent of wat dit met hen doet. We spreken onderling af dat alles wat gezegd wordt, tussen deze 4 muren blijft.

Daarna is er een langere meditatie van gemiddeld 12 minuten, die vaak dieper ingaat op het thema. Na de meditatie is er weer tijd voor het uitwisselen van de ervaringen tijdens deze meditatie. 

Het meditatie uurtje wordt standaard afgerond met koffie/thee en wat lekkers. Soms wordt er een kaart getrokken voor een aanvullend inzicht

Mocht tijdens of na het meditatie uurtje blijken dat er behoefte is aan meer persoonlijke begeleiding, dan kun je hiervoor met mij een afspraak maken

Houd de agenda op mijn website en Facebookpagina in de gaten voor de exacte data en tijden. Ik heb beperkt plek, aanmelden is verstandig als je verzekerd wilt zijn van een plekje. 

Wat zijn de bewezen voordelen van meditatie;

  • Het brengt rust en ontspanning in je hoofd en in je lijf.
  • Je wordt bewuster van je gedachten en emoties en het effect op jou.
  • Je leert hoe je je emoties en gedachten beter kunt sturen.
  • Het helpt om depressies te verminderen of zelfs te voorkomen.
  • Het maakt je stressbestendiger.
  • Je slaapt beter, doordat de kwaliteit van je slaapuren verbetert.
  • Het geeft meer energie, doordat het je weer oplaadt. 

Persoonlijke meditatie

Tijdens een persoonlijke meditatie neem ik je middels een geleide meditatie mee naar dat thema waar jij in jouw leven tegenaan loopt en zelf niet makkelijk bij kunt om mee aan de slag te gaan. 
Doormiddel van deze persoonlijke geleide meditatie bereiken we op een dieper, onbewust niveau datgene dat jou er van weerhoudt een volgende stap te nemen in jouw leven of oude pijn los te laten.

Uiteraard mag je de meditatie opnemen tijdens de sessie en later thuis nogmaals beluisteren. Hierdoor werkt de meditatie nog dieper en langer door.

Als je specifieke vragen hebt over ademhaling of mediteren of je al bewust bent van het thema waar je tegenaan loopt, kun je dit tijdens het inplannen van de afspraak voor een persoonlijke meditatie aangeven. Ik zorg er dan voor dat ik hier tijdens de sessie antwoord op of aandacht aan geef.